Στο κέντρο μας επενδύουμε στην οικογενειακή παράδοση ενασχόλησης με την θεραπεία, αποκατάσταση και ειδική εκπαίδευση παιδιών και εφήβων. Επίσης οι συνεργάτες μας όλων των ειδικοτήτων (παιδοψυχίατροι, νευρολόγοι, ψυχολόγοι, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ειδικοί παιδαγωγοί, κ.ά.) διαθέτουν πολύχρονη εμπειρία στους τομείς της διάγνωσης, αξιολόγησης, θεραπείας και αποκατάστασης αναπτυξιακών και ψυχικών διαταραχών του παιδιού και του εφήβου.

Οι νεότεροι συνεργάτες μας διαθέτουν επίσης ειδικές σπουδές στον τομέα της ειδικής θεραπευτικής και εκπαιδευτικής αγωγής, με εξειδικεύσεις σε μοντέρνες και αποτελεσματικές μεθόδους παρέμβασης.

Είμαστε ανοικτοί σε συνεργασία με ιατρούς, ψυχολόγους και εκπαιδευτικούς στα πλαίσια της διεπιστημονικής αντιμετώπισης των αναγκών του παιδιού.

 

Yπεύθυνη Κέντρου: Σοφία Αρβανίτη

Η Αρβανίτη Σοφία γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθηνα. Αποφοίτησε απο το τμήμα Λογοθεραπείας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πατρών το 2012. Στα πλαίσια της πρακτικής της εκπαίδευσης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Παίδων "Αγία Σοφία" συμμετείχε στη διάγνωση, αξιολόγηση και θεραπεία διαταραχών λόγου και ομιλίας καθώς και στις διεπιστημονικές ομάδες. Η επαγγελματική της εμπειρία περιλαμβάνει εθελοντική εργασία ως συνοδός παιδιών με Αυτισμό και Αναπτυξιακές διαταραχές σε καλοκαιρινά προγράμματα που διοργάνωνε η Π.Ο.Σ.Γ.Κ.ΑμεΑ, εθελοντική εργασία στο Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παγκρατίου - Παιδοψυχιατρικό τμήμα Νοσοκομείου "Ευαγγελισμός", παροχή υπηρεσιών σε ιδιωτικά κέντρα στην Αθήνα, κατ'οίκον συνεδρίες και παράλληλη στήριξη παιδιών με Αυτισμό και ΔΕΠ-Υ. Είναι πιστοποιημένη ως "καλός εφαρμοστής" του Εναλλακτικού Συστήματος Επικοινωνίας PECS, έχει παρακολουθήσει το τριήμερο σεμινάριο "TEACCH", "Κοινωνικές ιστορίες - Social stories", το πρωτοκόλλο Στοματοπροσωπικής Θεραπείας σε παιδιά με Αισθητηριακές Διαταραχές (Πρωτόκολλο M.O.R.E.), Παιδική Δυσαρθρία/Αναπτυξιακή Λεκτική Δυσπραξία, και πολλά ακόμη σεμινάρια, συνέδρια και ημερίδες για τον Αυτισμό, τις Αναπτυξιακές Διαταραχές, τη ΔΕΠ-Υ και τις φωνολογικές/Αρθρωτικές Διαταραχές.